Den stigende schweiziske franc skærer ned på Swatch Groups salg i 2023 – men har de stadig en bedre prognose end Watches of Switzerland Group i Asien?

Titel: Schweiziske franc påvirker Swatch Groups salg i 2023 – men overgår de stadig prognosen for Watches of Switzerland Group i Asien?

I end-of-year-finansrapporten fra Swatch Group for 2023 blev det afsløret, at den stigende schweiziske franc havde en negativ indvirkning på virksomhedens nettoomsætning. Den schweiziske franc blev estimeret til at udgøre en nedskæring på 7,4% af nettoomsætningen. Men selv med denne udfordring formåede Swatch Group stadig at øge den globale salg med 12,6% i konstante valutakurser, hvad der dog blev reduceret til 5,2%, når det blev rapporteret i schweiziske franc. Fjerde kvartal viste en vækst på over 8% i salget.

Det er imidlertid værd at bemærke, at Swatch Group ikke er den eneste aktør på markedet. Watches of Switzerland Group, der opererer i Asien, har også lagt deres prognose frem. Spørgsmålet er nu, om Swatch Group stadig klarer sig bedre end deres konkurrenter i Asien, på trods af den schweiziske francs negative indvirkning.

Ifølge Swatch Groups finansrapport viser tallene, at de stadig har en mere optimistisk prognose end Watches of Switzerland Group. Som Asien er begyndt at komme sig efter de økonomiske udfordringer fra den globale pandemi, forudsiger Swatch Group en positiv fremtidig vækst i regionen. Deres stærke globale salg og stigning i fjerde kvartal viser, at de er godt positioneret til at udnytte Asiens opsving.

På den anden side er der også positive tegn fra Watches of Switzerland Group. Hvis de kan udnytte Asiens genopretning og deres ekspertise inden for luksusuremarkedet, kan de være i stand til at udfordre Swatch Group og komme stærkt tilbage.

Det er dog vigtigt at huske, at prognoser altid er usikre, og at markedet kan ændre sig. Det vil være spændende at følge udviklingen i de kommende år og se, hvordan både Swatch Group og Watches of Switzerland Group klarer sig i forhold til hinanden. Imens må vi vente og se, om Swatch Group kan bevare deres momentum og overgå Watches of Switzerland Group i Asien, trods udfordringen med den schweiziske franc.


Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *